Nasilnice i ranije tukle učenice, hvalile se na društvenim mrežama

Radiosarajevo.ba
Nasilnice i ranije tukle učenice, hvalile se na društvenim mrežama

Snimak vršnjačkog nasilja u Tuzli, na kojem se vidi kako tri učenice Mješovite srednje škole maltretiraju i premlaćuju svoju školsku drugaricu, šokirao je BiH i region, a zastrašujuće informacije koje se tiču ovog slučaja ne prestaju stizati.

Šokantni incident između učenica u Tuzli

Portal Tuzlanski.ba piše kako su tri nasilne učenice i ranije bile akterke sličnih incidenata. Samo dan prije nego što su djevojke pretukle maloljetnu S.G. prema dostupnim saznanjima pretukle su još jednu djevojku.

Najstarija od njih, osamnaetogodišnja S.Š. na svom Ask.fm profilu javno se hvalila da je pretukla izvjesnu Ramizu dok su joj drugi korisnici javno likovali na tome.

Tuzla: Nakon što su pretukle kolegicu, 'šprdaju' se po Facebooku

FB: 'Kazna za nasilnice' u samo dva sata skupila hiljade članova

Kako piše ovaj portal, osamnaestogodišnja S. Š. od petka i nemilog događaja se nije vratila kući, a roditelji osim brige zbog ovog incidenta, zabrinuti su i zbog njenog nedolaska kući tokom vikenda.

Jedna od nasilnica kćerka policajca; otac: 'Ne mogu joj ništa' 

Sa nemilim događajima upoznati su u MUP-u TK gdje je za srijedu u službenim prostorijama zakazano saslušanje tri učenice Mješovite srednje škole u Tuzli, koje će dati izjave u prisustvu roditelja, zbog osnovane sumnje da su u petak poslijepodne pretukle šesnaestogodišnju učenicu ove škole, ali i zbog eventualnih ranijih incidenata.

Pretučena djevojčica zadobila je brojne modrice po tijelu, ima glavobolje, bolove u vratu, zbog pretrpljenog stresa ne spava i vidno je uznemirena, ističu njeni roditelji koji su danas boravili u školi.

"Želim reći da ne bih poželjela nikom da se desi kao što se meni desilo, jer su moje dijete iz škole iznijeli i tukli su je, šišali i radili s nje šta su htjeli. To je bilo jedno nasilje koje ja nikome ne bih poželjela", kazala je novinarima RTV Slona majka pretučene djevojčice, prenosi Tuzlanski.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak