Naselje Aneks dobija novu školu

Radiosarajevo.ba
Naselje Aneks dobija novu školu

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sastao se juče s ministrom obrazovanja, nauke i mladih u Vladi Kantona Sarajevo Damirom Marjanovićem. Tema razgovora bila je rekonstrukcija i izgradnja škola u toj općini.

Ministar Marjanović rekao je da je spreman planirati budžet za obnovu i izgradnju škola u općini Novi Grad, naročito dogradnju osnovne škole u Dobroševićima i izgradnju nove na Aneksu.

Načelnik Efendić rekao je da je osnovna škola u Dobroševićima prioritet jer je u tom naselju konstantan rast broja učenika. Prema njegovim riječima radovi na proširenju te škole mogu biti gotovi u narednoj školskoj godini.

560 učenika dobroševićke škole podijeljeno je u dvije smjene i jednu međusmjenu.

Predstavnici nadležnog ministarstva rekli su da će pokušati naći sredstva za izgradnju škole na Aneksu preko Turske razvojne agencije TIKA, koja je zainteresovana za finansiranje izgradnje jednog školskog objekta.

Načelnik Efendić je podržao prijedlog i rekao da će se i općina Novo Sarajevo uključiti u finansiranje izgradnje ove škole, izrazivši želju da izgradnja počne već u proljeće.

Efendić i Marjanović razgovarali su još i o zajedničkom finansiranju zamjene krovova na tri osnovne škole,  o utopljavanju školskih objekata i zamjeni dotrajale stolarije, te izgradnji fiskulturne sale  u  OŠ „ Behaudin Selmanović“ u Briješću.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak