Naša stranka: Povećanje plata u GV Sarajeva nedopustivo

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Povećanje plata u GV Sarajeva nedopustivo

Povodom sjednice Gradskog vijeća (GV) Sarajeva koja se održava danas, 31. jula, i na kojoj će se razmatrati Prijedlog Odluke o usklađivanju plata i naknada gradskih vijećnika, funkcionera, državnih službenika i namještenima u organima Grada, Regionalni odbor Naše stranke Sarajevo potvrdio je stav kojim je protiv bilo kakvog povećanja plata državnih službenika, funkcionera, vijećnika i poslanika.

"Vijećnici GV Grada Sarajeva ne smiju donositi odluke kojim će troškovima za plate i naknade dodatno opteretiti ionako mali budžet Grada. Procjenjujemo, da bi usvajanjem odluke samo povećanje vijećničkih paušala bilo cca. 50 posto, što je nedopustivo, kao što je nedopustivo da Gradska uprava dostavlja prijedloge odluke koja nema prikazane ukupne finansijske efekte uzrokovane provođenjem", rekao je predsjednik RONS Želimir Bukarić i zaključio:

„Slične odluke su donesene i u svim gradskim opštinama. Pritom, u većini opština još nije ni počela realizacija planiranih projekata zbog manjeg priliva pridoda u budžet, ali i zbog potrebe da se obezbjede sredstva za isplatu uvećanih plata i naknada za zaposlene i izabrane dužnosnike.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak