Naša stranka: Osigurati prostor za STK Novi Grad

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Osigurati prostor za STK Novi Grad

Povodom najave načelnika Općine Novi Grad da će se na Trgu djece Dobrinje otvoriti bosanska tržnica, kao i protesta roditelja zbog deložacije Stonoteniskog kluba Novi Grad iz prostora gdje će tržnica biti otvorena, Naša stranka Novi Grad pokrenula je inicijativu za rješavanje problema smještaja stonoteniskog kluba, saopćeno je iz te stranke.

Na sjednici Komisije za sport i kulturu Općinskog vijeća Novi Grad vijećnik Naše stranke Vernes Ćosić upoznao je Komisiju o problemu u vezi s prostorom STK Novi Grad i predložio zaključak na osnovu kojeg se od nadležnih službi traži detaljna informacija o ovom pitanju.

"Mladi ljudi moraju imati mjesta gdje mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme, pogotovo kada je riječ o sportu. Smatramo da je neophodno u što kraćem roku pronaći adekvatan prostor na području Općine Novi Grad u kojem će ovi mladi sportisti nastaviti trenirati", istakao je Ćosić, saopćeno je iz Press službe Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak