Naša stranka: Odbili veće plate, razliku dali u socijalni fond

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Odbili veće plate, razliku dali u socijalni fond

 

Predstavnici Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo neće prihvatiti povećanje primanja nego će razliku uplaćivati u socijalni fond.

Kako su saopćili danas, ovim žele naglasiti da se zalažu protiv povećanja javne potrošnje, u obliku troškova administracije, na svim nivoima, i stoje čvrsto na opredjeljenju da je moralno neprihvatljivo u ovakvo teškim ekonomskim okolnostima povećavati primanja poslanika i funkcionera u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

„Nemamo praksu u Našoj stranci da predsjednik ili bio koja druga osoba govori našim predstavnicima kako će glasati, ali ću poslati pismo svim predstavnicima NS, bez obzira o kojem nivou vlasti govorimo, da ne glasaju za bila kakva povećanja koja se tiču plaća i paušala izabranih vijećnika, zastupnika, poslanika, političkih funkcionera“, rekao je predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

Podsjećanja radi, sarajevska vlast odlučila je svojim 'profesionalnim' delegatima u Skupštini dići plate za 700 KM. Prosječna je plaća u BiH nešto veća od 800 KM... Informaciju o ovome, objavio je Predrag Kojović, član Naše stranke, na Twitteru, što je uzrokovalo salvu negodovanja spram njega."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak