Naša djeca žele da dišu punim plućima

Radiosarajevo.ba
Naša djeca žele da dišu punim plućima

Nakon što je sarajevo ponovno proglašeno najzagađenijim gradom u Evropui, reagirala je grupa građana koji su na društvenoj mreži Facebook aktivirali grupu pod nazivom Naša djeca žele da dišu punim plućima

O razlozima pokretanja grupe, njenim ciljevima i konkretnim prijedlozima zas nadležno ministarstvo, piše Darjan Bilić, jedan od pokretača grupe:

"Sarajevo je već nekoliko puta proglašeno najzagađenijim gradom u Evropi. Brojne su prednosti takve počasti: vidimo zrak koji udišemo, lijekovi protiv kašlja i raznih drugih oblika bolesti izazvanih zagađenjem će se sigurno prodavati u još većoj količini, pa će naša industrija lijekova procvjetati, a ljudi neće izlaziti iz kuća, te će tako i uštedjeti koju marku.

Šalu na stranu, od nekoliko desetina poznatih načina sprečavanja zagađenja u zraku (vožnja na principu "par-nepar", strogo kažnjavanje zagađivača, pooštrene kontrole vozila, pogotovo starijih, masovna sadnja drveća u urbanim i prigradskih zonama...), ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS, Abid Judić, izabrao je jedini za njega mogući metod djelovanja: ništa!

Tražimo da se što prije nešto riješi po pitanju zagađenja, ili da Abid Jusić podnese ostavku i nekome sposobnom prepusti da uradi svoj dio posla kako treba. Naša djeca zaslužuju, ako ništa, čist zrak, jer svi plaćamo poreze i očekujemo da imamo zagarantovano pravo na čistu i nezagađenu životnu sredinu!"

Link za pristup grupi: Naša djeca žele da dišu punim plućima

 Vezano: Sarajevo - najzagađeniji grad u Evropi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak