Nakon zastoja normaliziran saobraćaj na putu Tuzla - Doboj

Radiosarajevo.ba
Nakon zastoja normaliziran saobraćaj na putu Tuzla - Doboj

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu M-4 Tuzla - Doboj u mjestu Bistarac, saobraćaj je za trajanja policijskog uviđaja bio obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac. Na pomenutoj dionici sada saobraća se nesmetano.

Na ostalim putnim pravcima u BiH, saobraćaj se jutros odvija nesmetano. Vozi se po pretežno suhom i mjestimično mokrom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, vozači se upozoravaju na moguće mjestimične odrone kamenja.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraćanje je usporeno uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Trebinje-Bileća, Jajce-Jezero, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Ljubuški-Grude.

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog održavanja manifestacije Unski susreti Bihać 2013, danas će se u vremenu od 16 do 20 sati, saobraćaj na dionici magistralne ceste M-5 gradski most u Bihaću odvijati jednom trakom naizmjenično.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom trakom (na dužini od 3 km).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, javljeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak