Nakon napada u Kriterionu: Naša vrata ostaju otvorena, moramo osuditi nasilje u bilo kojem obliku

Radiosarajevo.ba

Danas se u Art kinu Kriterion okupio veliki broj građana kako bi podsjetili na napad koji se dogodio u petak, 4. marta 2016. godine. 

Podsjećamo, četiri mladića izvršila su napad na osoblje i goste Art kina Kriterion, pri čemu je povrijeđena jedna osoba. 

„Ovo je već drugi put da je Kriterion meta napada i ovaj put smo odlučili biti veoma glasni po tom pitanju. Okupili smo se kako bismo osudili nasilje u bilo kojem obliku, a vrata Kriteriona će i dalje biti otvorena za sve“, rekla je Vanja Lazić, direktorica Art kina Kriterion. 

Detalji napada u sarajevskom Kriterionu: Uhapšene tri osobe

Sarajevo: Pokušaj napada na goste u kinu Kriterion

Ministar za pravdu i upravu Kantona Sarajevo Mario Nenadić istaknuo je da se ovakvim stvari zaista treba stati u kraj. 

„Ovo nije incident ili nasilničko ponašanje, ovo je mnogo više od toga. Zgrožen sam činjenicom da su napadači pušteni na slobodu nakon kratkog pregleda aktivnosti koje su se dogodile. Došao sam da pružim podršku u borbi protiv nasilja, ali i da čujem šta građani misle o svemu tome“, rekao je ministar Nenadić.

Sabina Ćudić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, kazala je da je ovo zločin iz mržnje i da ovakve stvari moramo tako nazvati, kako bi na pravi način odgovorili na njih. 

Prisutne je pozdravila i Jasmila Žbanić, koja je pružila punu podršku prisutnima. 

„Ovdje sam kao majka kćerke koja izlazi u Kriterion i kao osoba koja se bori za ljubav u svim oblicima. Ovo je napad na građansku BiH i napad na sve one koji razmišljaju drugačije ili su drugačiji“, istaknula je Jasmila Žbanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak