Najmlađi u biblioteci: Ljubav je kad se neko voli

Radiosarajevo.ba
Najmlađi u biblioteci: Ljubav je kad se neko voli

Najmlađi članovi Dječje čitaonice "Bubamara" Biblioteke Sarajevo okupili su se danas u Radićevoj 7 na radionici nazvanoj "Drvo ljubavi" gdje su zajedno s roditeljima ispisivali poruke ljubavi i tako obilježili 14. februar, Dan zaljubljenih. 

U toj ustanovi kažu da im je namjera djecu potaći da otvoreno pokazuju i govore o svojim osjećanjima, da bez stida govore da nekoga vole bilo da su to roditelji, bliži srodnici, prijatelji... 

Djeca i roditelji danas su na "Drvo ljubavi" ispisivali poruke koje se odnose na aktivnosti u kojima oni zajednički uživaju.

Poslijepodnevni period rezerviran je za učenike OŠ "Safvet-beg Bašagić" i njihove stihove o ljubavi. Postavljena je i izložba  ilustracija ljubavne poezije bh. književnika i književnika iz regiona. 

Djeca su danas poručila da ljubav pokreće svijet te da je ona važna u svim segmentima našeg života. Za najmlađe je ljubav "kad se neko voli", a svoja osjećanja najčešće izražavaju osmijehom, zagrljajem i po kojim poljupcem. 

Širom svijeta 14. februar je dan rezerviran za zaljubljene, ma koliko godina oni imali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak