Najljepše fotografije prve sedmice ramazana

Radiosarajevo.ba


StudioBasel za kreativna rješenja (StudioBasel for Creative Solutions) i ove godine organizira međunarodno natjecanje za najbolje ramazanske fotografije, „Uhvatite duh Ramazana“. Cilj ovog takmičenja jeste promoviranje suštine svetog mjeseca u islamu.

Dosad su na adresu StudioBasela stigle fotografije iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, SAD, Egipta, Irana, Indije, Indonezije, Kuvajta, Libije, Malezije, Maroka, Omana, Pakistana, Palestine, Katara, Saudijske Arabije, Tunisa...

Na natjecanje se mogu prijaviti svi talentirani fotografi svijeta koji imaju više od 18 godina. Pobjednici će dobiti novčanu nagradu: prvo mjesto 2,000 US dolara, drugo mjesto 1,000, a treće mjesto 500 US dolara. Nagrade slijede i za fotografije koje dobiju najviše glasova na Facebook stranici; pobjednici će odabrani 30. septembra ove godine.

Fotografije možete slati na e-mail adresu: IRPC.2012@gmail.com; u mailu bi se trebao navesti opis slike i tehničke informacije. Svaki dan možete poslati tri fotografije. Više o takmičenju na ovom LINKU.

Cjelokupnu galeriju dosad prijavljenih fotografija možete pogledati na njihovoj Facebook stranici.

Inače, prošle godine u organizaciji StudioBasela je održano prvo međunarodno takmičenje za fotografije mjeseca ramazana: prijavljeno je 600 fotografija iz više od 40 zemalja svijeta. Objavljena je i monografija sa 120 najboljih fotografija s prošlogodišnjeg takmičenja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak