Najčitanije tokom vikenda

Radiosarajevo.ba
Najčitanije tokom vikenda


Vikend iza nas obilježen je  jubilarnim, 100. sarajevskim derbijem, sudarom vječitih rivala Sarajeva i Željezničara. Derbi je ovaj put pripao Bordo timu, ali, kao i u svakoj velikoj utakmici, ne gleda se samo rezultat, već i sve ono ne-fudbalsko bez čega sam fudbal ipak i ne bi bio toliko zanimljiv.Bio je to derbi za pamćenje, kako i kaže jedan naslov u sklopu našeg specijala posvećenog ovoj velikoj utakmici.

Navijači su privukli pažnju na najpozitivniji mogući način. Nije bilo sukoba, tuča ili većih izgreda. Grad je bio obojen u plavu i bordo boju, neki su se navijači molili na ulici. Pokrili smo i kompletan put Manijaka ka Koševu, kao i njihovo navijanje na neprijateljskom terenu. Svakako, zabilježili smo i i fenomenalno navijanje Hordi zla.

Petak

Subotnja kasna vijest dana najčitanija i tokom petka. Predsjedniku SDP-a i ministru vanjskih poslova BiH Zlatku Lagumdžiji pozlilo tokom gostovanja u emisiji Federalne televizije. Lagumdžija je odgovarao na, očito, teška i neugodna pitanja o sporazumu sa Miloradom Dodikom o funkcionisanju vlasti na državnom nivou.

Subota

Međutim, iako derbi jeste mnogima važan, ipak je jedna druga vijest zasjenila fudbalsku groznicu prvog dana vikenda. Mladi se izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci – naslov je teksta u kojem vam donosimo rezultate i trendove probnog stanovništva u Bosni i Hercegovini. Iako je tekst objavljen u petak, tokom cijelog vikenda je privlačio pažnju javnosti.

Naš specijal Sarajevo 550, posvećen jubileju glavnog grada BiH jako je čitan i zanimljiv čitateljima. Ove subote najviše je pažnje privukao tekst o zapažanjima slavnog turskog putopisca Evlije Čelebije o ljudima i običajima u 17-vjekovnom Sarajevu.

Subota navečer rezervirana je za vječiti derbi. Uživo smo pratili tok utakmice, kako na portalu, tako i na našim profilima na Facebooku i Twitteru. Sve o derbiju čitajte u našem specijalu.

Nedjelja

Lagumdžija opet u fokusu. Bh. intelektualci iz Sjedinjenih Američkih Država uputili otvoreno, žestoko intonirano pismo u kojem osuđuju dogovor Lagumdžije s Dodikom, smatrajući ga rušenjem države i ustavnog poretka.

Tokom nedjelje popularan je i tekst o listi blokiranih računa koji je objavila Centralna banka Bosne i Hercegovine.

U jeku derbi-groznice objavljujemo i veoma čitan intervju sa bivšim prvim golmanom naše reprezentacije i Želje – Kenanom Hasagićemkoji je razočaran postupanjem selektora Sušića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak