Najavljena obnova preostalog dijela pruge

Radiosarajevo.ba
Najavljena obnova preostalog dijela pruge


Prije jedanaest dana smo pisali o oštećenim šinama i asfaltu na dijelu od "S" krivine kod Holiday Inna do stanice na Marijin Dvoru. 

Ovo su tramvajske šine na Marijin Dvoru (FOTO)

Podsjećamo, oštećenja na ovoj dionici otežavaju, ne samo tramvajski saobraćaj, nego i vožnju automobilom.

Rekonstrukcija ovog dijela pruge nije bio dio projekta saniranja tramvajskih šina koji je rađen od aprila do juna.

Preduzeće GRAS planira da u naredna dva mjeseca vrši obnovu i sanaciju oštećenja asfalta i udarnih rupa. Ovi radovi neće utjcati na odvijanje tramvajskog saobraćaja i neće biti obustave u funkcionisanju ovog vida prevoza putnika, jer će se radovi izvoditi noću, rečeno nam je iz press službe GRAS-a. 



Sobzirom na prirodu problema GRAS će radove izvoditi zajedno sa KJKP RAD.

Prema najavama iz Ministarstva saobraćaja i Vlade Kantona Sarajevo nastavak projekta rekonstrukcije i sanacije tramvajske pruge će biti nastavljen iduće godine. Ovog momenta ne možemo tačno reći o kojoj dionici je riječ, rečeno nam je u press službi GRAS-a.

U razgovoru za Dnevni avaz Haris Kadić, direktor GRAS-a istakao je kako "na ovom dijelu pruge nisu oštećene šine", već samo asfalt.


Podsjećamo, rekonstrukcija tramvajskih šina počela je 20. aprila, a obnova je rađena iz dva dijela. Prva faza zahvatila je obnovu tzv. 'šestice' od Skenderije do 's' skretanja kod Holiday Inna, kada se, po našem mišljenju, i sporna dionica trebala raditi.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak