Nagrada Make a Difference za Ars Aevi

Radiosarajevo.ba
Nagrada Make a Difference za Ars Aevi

Nakon najvišeg priznanja - ordena Republike Italije i ordena Republike Francuske, na Samitu IncredibleEurope u Beču, direktoru Ars Aevi Enveru Hadžiomerspahiću i Projektu Ars Aevi dodijeljeno je novom eđunarodno  priznanje Nagrada Make a Difference za životno djelo.

Nagrada je dodijenjena na Samitu IncrediblEurope, koji se pod nazivom Ko-kreiranje budućnosti održao protekle sedmice u Beču. IncrediblEurope samit je ove godine okupio 200 učesnika koji su pozvani da inspiriraju i zamisle Evropu 2049. godine, a da djeluju u tom pravcu upravo sada. 

Nagrada Make a Difference dodjeljuje se od 2009. godine istaknutim pojedincima koji udružuju svoje jedinstvene talente, kreativnost, ideje i vizije u svrhu pokretanja pozitivnih promjena. 


IncrediblEurope je privatna, nezavisna inicijativa, koja postoji od januara 2009. godine, u najdubljem trenutku krize, s ciljem dokazivanja da su kreativni i inovativni pristupi još važniji u vrijeme haosa i straha kako bi se krenulo naprijed i pokrenule promjene.

Ars Aevi svečano otvoren za posjete

"Prepoznavši Vaš napor da napravite pozitivne promjene u svijetu, veliko mi je zadovoljstvo da dodijelim Vama i Ars Aevi nagradu Brainswork Make a Difference Award 2012 u kategoriji Lifetime Achievement (životno djelo)! Od 2009. godine nagrade Brainswork - Make a Difference prepoznaju one istaknute pojedince koji ulažu svoje jedinstvene talente, kreativnost, ideje i vizije za dobrobit njihovih zajednica, za razvoj ljudskih vrijednosti, za mir i razumijevanje, i za održivo i učtivo dijeljenje znanja, izvora i iskustava, ali što je još važnije, za ohrabrivanje drugih da čine pozitivne promjene", ističe se u obrazloženju nagrade Enveru Hadžiomerspahiću. 

Brainswork Nagrada Make a Difference dodjeljuje se pojedincima u četiri kategorije - životno djelo, specijalna nagrada, žene i početnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak