Na vrhu Bjelašnice snježni pokrivač od 5 cm

Radiosarajevo.ba
Na vrhu Bjelašnice snježni pokrivač od 5 cm

Na Babinom dolu na Bjelašnici još nema snijega, međutim, na samom vrhu Bjelašnice i do ski- lifta Heliodrom, na nadmorskoj visini od 1.600 metara, snježni prekrivač je od 4 do 5 cm, kazala je Feni glasnogovornica KJP ZOI'84 Muamera Šehić. 

Na Velikom i Malom polju na Igmanu nema snijega. Trenutna temperatura na Velikom i Malom polju je 4, a na Babinom dolu 6 stepeni. 

Rukovoditeljica Službe marketinga i prodaje Olimpijskog centra "Jahorina" Zorica Jovanović kazala je Feni da danas na Jahorini nema snijega, iako je jučer malo padao. 

Trenutna temperatura na Jahorini je 1 stepen Celzijusa i nadamo se snijegu početkom decembra, kazala je Jovanović. 

U BiH danas se očekuje uglavnom kiša i snijeg na planinama. Nešto više padavina se očekuje na jugu Hercegovine, zapadnom dijelu Bosne u Krajini, a najmanje padavine bit će u istočnom i sjeveroistočnom dijelu zemlje, kazao je Feni dežurni meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Damir Šantić. 

U BiH sutra se očekuje kiša, a bit će i nešto snijega na planinama. U subotu minimalne temperature će biti između 3 i 7, dnevna između 6 i 11, a u Hercegovini 14 stepeni. 

U nedjelju poslijepodne očekuje se kiša u Bosni. U nedjelju ujutro minimalne temperature će iznositi od 1 i 5, na jugu do 11 stepeni. Dnevna temperatura će biti između 6 i 11, a na jugu do 15 stepeni. 

U narednoj sedmici temperature će biti različite iz dana u dan. 

U ponedjeljak se očekuje zahlađenje i bit će nešto snijega i susnježice. Padavine se ne očekuju na jugu Hercegovine. Jutarnja temperatura će biti između minus 2 do 2, na jugu od 3 do 7 stepeni. Dnevna maskimalna će biti od 0 do 5, a na jugu do 10 stepeni. 

U utorak će padati snijeg cijeli dan, osim na jugu Hercegovine gdje se ne očekuju padavine. U utorak jutarnja temperatura će biti između minus 4 do 0, a najviša dnevna od 1 do 2 stepena. 

U srijedu prijepodne u Bosni se očekuje malo snježnih padavina, u četvrtak novo naoblačenje koje će doći sa sjevera i donijeti kratko snijeg prijepodne. Petak će biti bez padavina, a za naredni vikend očekuje se kiša. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak