Na većini putnih pravaca saobraća se nesmetano

Radiosarajevo.ba
Na većini putnih pravaca saobraća se nesmetano


Na većini putnih pravaca u BiH ovoga jutra saobraća se bez vanrednih ograničenja. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na odrone kamenja na kolovoz.

Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna do 15.04.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Drežnik-Šićki Brod-zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju "Irac" se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod "Siporex"-a se usmjeravaju na M-4.
M-17
Sarajevo-Jošanica -u toku su radovi na sanaciji natputnjaka na petlji Jošanica. Na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.
Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom i subotom od 07do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20
Gacko-Foča- na prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

REGIONALNI PUTEVI:
R-413a Ovčarevo-Galica, zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj.
R-403b Ćehići- Barake, ograničenje prometa za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.
R-414 Skender-Vakuf - Karanovac (Ljubačevo) zbog sanacionih radova usporeno saobraćanje.

KANTON SARAJEVO
-Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Ante Fijamenga, Za Beglukom i Kakanjska.
-Zbog izgradnje objekta do početka aprila od 08 do 16 sati na snazi je zabrana parkiranja vozila na raskrsnici ulica Kemal Begova i Hasana Kikića i na raskrsnici ulica Danijela Ozme i Hasana Kikića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak