Na putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja

Radiosarajevo.ba
Na putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja

Na putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. 

Frekvencija vozila je pojačana, pa se vozačima  savjetuje da voze oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. 

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislavgrad (u blizini Varvare). Putnička vozila, kao i teretna vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila za sada ne mogu proći.

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraća se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima dvosmjerno - jednom kolovoznom trakom (u dužini od 2,5 km). Također, na autoputu A-1, ali na dionici Visoko-Kakanj zbog demontaže čeonog naplatnog mjesta Kakanj, saobraća se dvosmjerno (na dužini od oko 2,5 km).

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac, saobraća se za sve kategorije vozila povremeno tokom dana jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnom prijelazu Doljani na ulazu u BiH čeka se do pola sata, dok su na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja do 15 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak