Na putevima povećana opasnost od odrona

Radiosarajevo.ba
Na putevima povećana opasnost od odrona

Na glavnim cestovnim pravcima saobraćaj se odvija bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Vozači se upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionicama cesta koje prolaze kroz usjeke.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na dionici A1 Podlugovi - Visoko (u mjestu Čekrekčije) saobraćaj se odvija dvosmjerno jednom trakom.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 12 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekuje se na dionicama:

- M-1.8 Šićki Brod - Živinice,

- M-5 Bistrik - Lapišnica, Petrovac - Gornje Bravsko,

- M-5.1 Kiseljak - Rakovica,

- M-14.1 Modriča - Gradačac,

- M-14.2 Grahovo - Strmica,

- M-16 Bugojno - Kupres, Banja Luka - Jajce,

- M-17 Lašva - Zenica (nadvožnjak u Drivuši),

- M-18 Kladanj - Đurđevik, Olovo - Kladanj,

- M-20 Trebinje - Bileća.

Zbog sanacije odrona na dionici R-418 Prozor - Tomislavgrad (u blizini Varvare), saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini ceste mogući su povremeni zastoji tokom dana na dionicama M-18 Tuzla - Bijeljina u mjestu Banj Brdo i R-471 Lukavac - Vijenac - Banovići.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, pušten je saobraćaj za vozila do 5 tona nosivosti i visine do 2,80 m.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak