Na pijaci 'Sirano' velika akcija protiv piraterije (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Na pijaci 'Sirano' velika akcija protiv piraterije (FOTO)

Foto: Tužilaštvo BiH

U centru Sarajeva, na pijaci „Sirano“, SIPA i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proveli su veliku akciju čiji je cilj suzbijanje piraterije, odnosno ilegalne prodaje CD-ova i DVD-ova.

Navedene aktivnosti ilegalne proizvodnje i prodaje sadržaja zaštićenih autorskim pravima, predstavljaju direktna kršenja zakonskih odredbi koje reguliraju autorska i srodna prava.


Foto: Tužilaštvo BiH


Foto: radiosarajevo.ba



Prazni izlozi popularnog CD Shopa; foto - radiosarajevo.ba


Aktivnosti se provode na lokalitetu pijace „Sirano“ u strogom centru glavnog grada BiH, gdje je primijećena koncentracija i prodaja velike količine ilegalno proizvedenih CD i DVD nosača zvuka i slike, što je suprotno odredbama Krivičnog zakona BiH, stoji u saopštenju iz Državnog tužilaštva.

Informacija o količini zaplijenjenih ilegalno proizvedenih CD i DVD diskova i drugih materijala bit će naknadno saopštena.


Foto: Tužilaštvo BiH

Od svog osnivanja, Tužilaštvo BiH zajedno sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu- SIPA, preduzima intenzivne aktivnosti na suzbijanju tzv. „piraterije“, odnosno neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet ilegalno proizvedenih nosača slike i zvuka.
Otkrivanje i krivično procesuiranje počinilaca krivičnih djela nedozvoljenog korištenja autorskih prava, bitan je segment u procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak