Na graničnim prelazima kraća zadržavanja

Radiosarajevo.ba
Na graničnim prelazima kraća zadržavanja

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila.

Vozačima se preporučuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog sanacionih radova na Plavom mostu (M-5 Mrkonjić-Grad - Jezero) saobraćaj se za putnička vozila i autobuse preusmjerava na obilaznicu u neposrednoj blizini, dok se teretni saobraćaj preusmjerava preko Jajca i Šipova.

U Karanovcu (na raskrsnici M-16 i R-414) u toku su radovi na sanaciji mosta, pa je na pravcu prema Skender-Vakufu dozvoljeno saobraćanje vozilima do 5 tona nosivosti i visine do 2,8 metara. Ostala vozila saobraćaju preko Jajca.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka i Modriča-Gradačac.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak