Mutabdžija o zatvaranju škola u Konjević Polju i Kravici

Radiosarajevo.ba
Mutabdžija o zatvaranju škola u Konjević Polju i Kravici

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija razgovarao je danas s predstavnicima roditelja i zaposlenih u Osnovnoj školi Petar Kočić Kravica kod Bratunca i sa predstavnicima roditelja čija djeca pohađaju nastavu u Područnom odjeljenju u Konjević-Polju, javlja Fena.

Dodik: Kazne roditeljima ako djeca ne budu u ponedjeljak u školi

Roditelji djece koja redovno pohađaju nastavu u ove dvije škole prenijeli su Mutabdžiji da su zadovoljni radom nastavnika i uslovima u kojima se izvodi nastava te izrazili bojazan da bi u slučaju zatvaranja ovih škola imali teže uslove za školovanje svoje djece.

„Nemam namjeru da oduzmem niti jedno pravo nijednom djetetu u RS, naprotiv, namjera ovog ministarstva je da donosi rješenja u obrazovanju u najboljem interesu djece poštujući Zakon o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i druge pravne propise. Nije nam cilj da obezvrijedimo rezultate koje su ostvarili učenici i nastavnici ove škole u proteklom periodu, već da zajedno gradimo bolje uslove za obrazovanje djece“, rekao je entitetski resorni ministar.

Ministarstvo prosvjete i kulture razmotrit će, kazao je, argumente koje su danas iznijeli predstavnici roditelja učenika iz Kravice i Konjević-Polja, objavljeno je na internet stranici entitetske vlade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak