MUP KS: Uz prijetnju pištoljem opljačkao prodavnicu

Radiosarajevo.ba
MUP KS: Uz prijetnju pištoljem opljačkao prodavnicu

U srijedu 10. jula oko 20.45 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, nepoznata osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici Merkator.

Tom prilikom maskirana osoba je uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

I.E. LIŠEN SLOBODE ZBOG DROGE
U srijedu 10. jula oko 20.30 sati, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, lišili su slobode I.E., rođenog 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Izvršenim pretresom kuće koju koristi I.E. u ulici Mali Kačanik, općina Stari Grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto oko 25 grama materije koja asocira na opojnu drogu “speed”. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a I.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

N.Đ. LIŠEN SLOBODE ZBOG UGROŽAVANJA SIGURNOSTI
Policijski službenici Prve Policijske uprave (I PU) u srijedu 10. jula u 15.10 sati, lišili su slobode N.Đ., rođenog 1966. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu N.S. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a N.Đ. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski služebnici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJNA NEZGODA NA ILIDŽI
U srijedu 10. jula oko 23.10 sati, na kolovozu magistralnog puta M-5, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom moped marke “tomos”, bez registarskih oznak, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao maloljetni N.M., rođen 1997., nastanjen na Ilidži udario je i oborio na kolovoz pješaka K.R., rođenog 1995., nastanjenog na Ilidži. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zdaobio je pješak K.R., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KUM-u Kliničkog centra Univerzitata u Sarajevu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

KS: 27 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 24 sa materijalnom štetom i tri sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a dvije lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, četiri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, sedam osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, tri motorna vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 10 neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak