Mostarci našli sklonište u OKC Abrašević

Radiosarajevo.ba
Mostarci našli sklonište u OKC Abrašević

Usljed vremenskih nepogoda, neki dijelovi Mostara posljednjih su dana ostali bez struje, a Mostarci se teško snalaze s nezapamćenim sniježnim padavinama u  najjužnijem dijelu naše zemlje.

Stoga je inicijativa koju je OKC Abrašević pokrenuo prije dva dana vrijedna pažnje i hvale. Abrašević je građanima ponudio svoj prostor, u kojem će se ugrijati i okrijepiti dok se situacija u gradu ne stabilizuje i struja ne dođe. OKC Abrašević nalazi se u centru Mostara i ima grijanje na plin i na struju, tako da predstavlja odlično sklonište za one kojima je potrebno.

Kako je za naš portal potvrdio Ronald Panza, jedan od inicijatora, u srijedu je pribježište u Abraševiću pronašlo oko 50 Mostaraca, od kojih sedmero djece, a dvadesetak građana je ondje i prespavalo.

"Ideju su sproveli sami ljudi iz OKC Abrašević, a jučer popodne smo dobili prve donacije od Crvenog krsta, donirali su deke i spužve. Klub Aleks je okupljenima osigurao toplu hranu, a Abrašević čajeve. Javili su se i brojni građani koji su donirali vreće za spavanje, ležajeve, odjeću.", rekao je Panza za Radiosarajevo.ba

On je dodao i da je Soros fondacija izrazila želju da podrži ovu inicijativu, a Caritas bi trebao osigurati dalji smještaj za najugroženije. 

"Naši kapaciteti su skromni i mi smo ponudili improvizovanu prvu pomoć jer grad nije osigurao slične smještajne kapacitete. Namjera je bila spriječiti smrzavanje ljudi."

Vezano:

Struja u dijelove Mostara stiže večeras?

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak