Most na Socijalnom: Završetak radova početkom jula

Radiosarajevo.ba
Most na Socijalnom: Završetak radova početkom jula


Kako bi radovi na južnoj longitudinali mogli početi što prije, radnici mostarske firme HP Investing, koja će biti izvođač i na toj saobraćajnici, užurbano i svakodnevno rade na obnovi mosta u ulici Topal Osman-paše na Socijalnom u Sarajevu.

Ukoliko vremenski uvjeti to dozvole, kompletna rekonstrukcija trebala bi biti završena u prvoj sedmici jula. Kako sada trenutno stvari stoje, izvođač ne bi trebao probiti rok za završetak radova, kazala je Alma Zilić, stručna savjetnica u Direkciji za puteve KS, koja je investitor projekta.

"S mosta su izmještene sve instalacije, tako da one ubuduće neće usporavati radove i praviti probleme. Projekt obnove urađen je 2008. godine, ali ga zbog nedostatka novca nismo mogli ranije realizirati.

Pregledanjem unutrašnje i noseće konstrukcije zatekli smo loše stanje, ali to smo i očekivali, s obzirom na to da most od izgradnje nikada nije obnavljan. Zbog kvaliteta radova bit će zatvoren za saobraćaj do okončanja cijelog posla", rekla je Zilić, piše Avaz.ba.

Prema njenim riječima, na gradilištu su u toku radovi na ojačavanju donje kolovozne ploče. Dok traje višesedmična obnova, vozačima su na raspolaganju alternativni pravci - ulica Hamdije Čemerlića na Pofalićima i Azize Šaćirbegović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak