Monstrum iz Kiseljaka i dalje u bijegu

Radiosarajevo.ba
Monstrum iz Kiseljaka i dalje u bijegu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) raspisalo je tjeralicu za Markom Trogrlićem-zvani Breza, rođen 1961. iz Kiseljaka, koji je osumnjičen za počinjenje dvostrukog ubistva, počinjeno 27. jula 2013. godine u mjestu Čubren, općina Kiseljak.

Iz MUP-a su uputili molbu građanima da pomognu u daljoj istrazi, te ukoliko imaju bilo kakve informacije ili podatke o gore navedenom, da se obrate i prijave policijskom službeniku ili Policijskoj stanici Kiseljak na broj 879-150 i broj 122.

Oni su u subotu oko 12 sati obaviješteni da su u šumi u mjestu Ćubren, općina Kiseljak pronađena trupla dvojice muškaraca. Nakon ove dojave, na lice mjesta izašli su pripadnici policije, koji su zatekli jeziv prizor.

Trogrlić je osumnjičen da je u petak, 26. jula, oko 16 sati ubio Marka Marjanovića (55) iz Ćubrena i Slavka Marjanovića (59) iz sarajevskog naselja Ilidža.

“Dugi niz godina između Marjanovića i osobe (Trogrlića) koja se povezuje s ovim ubistvom vlada netrpeljivost, koja je najvjerovatnije kulminirala u subotu i tada se dogodilo ovo dvostruko ubistvo”, govore mještani Ćubrena.

Zašto su Marjanovići otišli u šumu, pitanje je na koje lokalno stanovništvo nema odgovor, ali su čuli da su tijela pronađena jedno do drugog i da tragovi pokazuju da su upucani oružjem.

TV1 javlja da je Marko Trogrlić ubio Marka i Slavka Marijanovića, jer nisu dozvolili da im krade šumu.

“Prema dokazima koje smo dosad prikupili, obojica su ubijeni vatrenim oružjem, pucnjevima u predjelu glave, ali i na drugim dijelovima tijela. Na tragu smo počinitelju, jer prema dokazima koje smo prikupili radi se o osobi koja je već godinama imala razmirice s jednim od ubijenih izjavio je za Vecernji.ba Šemsudin Fuško, tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Travniku.

Prema pisanju portala Vecernji.ba neslužbeno je osumnjičeni 52-godišnji Marko Trogrlić poznat od ranije upravo po krađama šuma, barem su ga u više navrata zbog toga stanovnici prijavljivali.

Izvrsno poznaje ovaj teren i teško će ga biti uhvatiti. Inače, prehranjuje se sječom stabala, koje je iz šume izvlačio konjima. Žrtve su umirovljeni rođaci, koji nikada nisu bili problematični“, navode Kiseljačani.

Novinari Avaza pronašli su brata ubijenih Peru Marjanovića, koji je opisao okolnosti pod kojima su njegova braća ubijena.

„Teško je u ovim trenucima govoriti bilo šta. Danas (jučer, op. a.) sam dao izjavu u policiji. Njih dvojica su ponekad dolazila u taj dio Čubrena da obiđu imanja, a ponekad bi samo prošetali. Baš sam imao s bratom Markom dogovor da se nađemo u Lepenici u nedjelju, gdje je bila svetkovina patron župe Sveta Ana. Oni su imali neka saznanja da se nešto radi u njihovim imanjima, jer je neko Slavku to kazao ili javio, ovaj kazao bratu Marku i tako su u petak tamo krenuli.“

Dok se ne uradi obdukcija dan sahrane ubijenih se još ne zna. Marko će biti sahranjen na groblju u Homolju, a Slavko u Rakovici. O Marku i Slavku njihovi prijatelji kažu da su bili izuzetno dobri radnici i ljudi. Trogrlić je bio odranije poznat policiji kao šumokradica i veliki alkoholičar. Građani naselja uz Čubren u strahu su jer još nije uhapšen, piše Avaz.

„Išli smo šumskim putem i naišao sam na Markovo tijelo. Pozvali smo policiju, dalje nisam mogao to gledati i, kad su oni izašli na lice mjesta, našli su i Slavka nekoliko metara dalje pored puta. Poznao sam ih po odjeći, imali su krvave fleke na sebi. S ubicom smo se poznavali jer to je komšiluk, tako reći, imali su nekih sitnih trzavica, ali sve je to bilo na riječima“, rekao je Pero novinarima.

Iako su vremenski uslovi za pretragu terena i potragu za osumnjičenikom za ubistvo veoma teški zbog temperature koja je dosegla 40 stepeni, a teren neprohodan, potraga je i dalje u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak