Mjestimična magla smanjuje vidljivost na cestama u BiH

Radiosarajevo.ba
Mjestimična magla smanjuje vidljivost na cestama u BiH

Na većini putnih pravaca u BiH saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Na dionicama pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na dionici A1 Jošanica - Visoko (u mjestu Čekrekčije) saobraćaj se odvija dvosmjerno jednom trakom.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istoj je dionici zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekuje se na dionicama:
- M-1.8 Šićki Brod - Živinice,
- M-5 Bistrik - Lapišnica,
- M-5.1 Kiseljak - Rakovica,
- M-6 Grude - Ljubuški,
- M-14.2 Grahovo - Strmica,
- M-16 Bugojno - Kupres, Banja Luka - Jajce,
- M-17 Lašva - Zenica (nadvožnjak u Drivuši),
- M-18 Kladanj - Đurđevik, Olovo - Kladanj,
- M-20 Trebinje - Bileća.

Zbog odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici R-418 Prozor - Tomislavgrad u blizini Varvare. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila za sada ne mogu proći.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini ceste mogući su povremeni zastoji tokom dana na M-18 Tuzla - Bijeljina u mjestu Banj Brdo.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabranjen je saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak