Mjedenica: Jedna tipična, a po svemu posebna sarajevska ulica (FOTO)

Radiosarajevo.ba

Koliko tajni ima jedna tipična sarajevska 'mahalska' uličica? 

Svaka kuća, avlija, drvo, prozor ili stepenik imaju neko značenje, ne samo za stanovnike koji tu žive, već i za cjelokupnu priču o gradu i njegovom postojanju. 

Jedan od najljepših primjera za "Ulicu koja kazuje hiljade priča" je Mjedenica, uličica koja se penje i spušta slijedeći prirodnu uzvisinu na lijevoj obali Miljacke. 

Mjedenica sa svojim stepeništem, različitim arhitektonskim stilovima, žiteljima i instituvijama koje se u njoj nalaze, tema je današnjeg programa Festivala ulične umjetnosti FUU. 

U ranim poslijepodnevnim satima, program je započeo pričom o "Ulici posebnog značaja" koje su održali arhitekti Srđa Hrisafović i Stjepan Roš. 

Program se nastavlja izložbom djece škole u Mjedenici, obilaskom rodne kuće Hamdije Kreševljakovića, poznatog historičara, te nastaviti mini koncertom gitariste "Na skalinama", razgovorima, a završiti akšamom uz zvuke saza, u 19,30. 

U našoj fotogaleriji pogledajte kako je danas u ovoj sarajevskoj uličici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak