'Mirjana Malić demonstrira političku silu'

Radiosarajevo.ba
'Mirjana Malić demonstrira političku silu'

Nakon smjene ministara iz Stranke demokratske akcije (SDA), zastupnici ove stranke u Skupštini Kantona Sarajevo uputili su prosvjedno pismo predsjedavajućoj Skupštine Mirjani Malić u kojoj su naveli nekoliko, kako ih opisuju, propusta u radu predsjedavajuće i najavili da će zbog istih pokrenuti pravne procedure.

Ovim činom, napisali su, železaustavili Vašu samovolju i provođenje stranačkih naloga na nezakonit način“

„Potencijalni saziv nove Vlade zbog Vas (Mirjane Malić, op.a) već nosi etiketu nezakonite i nelegalne. Vaša samovolja u donošenju odluka zabrani pristupa javnim dokumentima unosi dodatnu nesigurnost u sistem u kojem živimo“, navodi se u pismu, pa nastavlja: 

„Nakon što ste demonstrirali političku silu i grubo zloupotrebili položaj sazivajući hitnu sjednicu Skupštine bez stava Kolegija, na kojoj su razrješeni ministri iz reda SDA, ponovo na isti način zloupotrebljavate funkciju predsjedavajuće. Naime, prije više od sedam dana smo zvanično zatražili zapisnike sa svih sjednica Kolegija i stenogram sa 14. redovne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo. Do danas nismo dobili odgovor.

Zapisnici sa sjednice Kolegija i stenogrami sa sjednica Skupštine KS su dokumenti koje svaki od zastupnika može i treba imati na raspolaganju u sklopu obavljanja svojih redovnih aktivnosti“. 

Zaključuje se porukom, prenosi Fena, kako „samovolja predsjedavajuće i pokušaj da ono što u zapisnicima piše krijete od očiju javnosti, ozbiljno narušava dignitet funkcije koju obnašate“.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak