Mirjana Jovanović-Halilović, direktorica sarajevskih vrtića

Radiosarajevo.ba
Mirjana Jovanović-Halilović, direktorica sarajevskih vrtića

Vlada Kantona Sarajevo je u četvrtak 23. februara 2012 dala saglasnost Upravnom odboru JU Djeca Sarajeva da se Mirjana Jovanović-Halilović, diplomirani psiholog, imenuje za direktoricu ove ustanove.

Gospođa Jovanović Halilović iza sebe ima desetogodišnje iskustvo. Radila je u predškolskoj ustanovi, u osnovnoj i srednjoj školi. Posljednjih osam godina zaposlena je u Srednjoj medicinskoj školi kao profesor zdravstvene psihologije i etike, te rukovodilac psihološko-pedagoške službe. Majka je jednogodišnje djevojčice.

Nakon što je bivšoj direktorici JU Djeca Sarajeva Arziji Mahmutović istekao dvostruki mandat, funkciju vršiteljice direkotra ustanove obnašala je Vasva Jajetović.

Ova ustanova i dalje je suočena s nizom problema, od hronične besparice koja rezultira kašnjenjem plata uposlenicima, nekvalitetne ishrane za djecu, neadekvatnih prostora, pa sve do programa rada upredškolskim ustanovama.

Sa svim navedenim problemima nova direktorica će se morati suočiti, ali i sa akutnim problemom koji je nastao nakon što je većina vrtića u Kantonu Sarajevo bila zatvorena dvije sedmice usljed velikog snijega. Trenutno rukovodstvo vrtića od korisnika, naime, očekuje da za mjesec februar plate punu cijenu boravka djece (140 KM), što je izazvalo negodovanje među roditeljima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak