Ministri za kulturu potvrdili zalaganje u podršci Ars Aeviju

Radiosarajevo.ba
Ministri za kulturu potvrdili zalaganje u podršci Ars Aeviju

“Jučerašnjom posjetom, 20. maja, Ars Aeviju, ministri za kulturu Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo dokazali su da cijene vrijednosti ovog projekta i da žele podržavati njegov razvoj. Italija računa na kontinuitet u njihovom zalaganju: Ars Aevi je važan simbol multikulturnog identiteta Sarajeva i njegove uloge evropske i balkanske prijestolnice kulture.”

Namir Ibrahimović: Nastavnik koji se ne boji odvesti djecu u muzej (FOTO)

Kanton Sarajevo: Vrijeme je da se krene s izgradnjom Muzeja savremene umjetnosti

Tako je ambasador Italije u BiH Ruggero Corrias kazao po završetku posjete Kolekciji savremene umjetnosti Ars Aevi, realizirane jučer, zajedno s ministrima za kulturu i sport Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo, Zorom Dujmović i Samerom Rešidatom


Ministrica i ministar su osnivaču Ars Aevija Enveru Hadžiomerspahiću potvrdili političku volju za nastavak pružanja podrške razvoju projekta u svjetlu izgradnje Muzeja koji je projektirao Renzo Piano. 

Art Guide East: Ars Aevi ili umjetnost (zle) epohe - razgovor s Enverom Hadžiomerspahićem

Ministri za kulturu i sport Federacije BiH i Kantona Sarajevo i gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, spriječen da učestvuje u današnjem sastanku, potpisali su 30. januara 2014. godine Sporazum o refinansiranju Ars Aevija.

Pomenuti Sporazum o refinansiranju, potpisan pod pokroviteljstvom Ambasade Italije u Sarajevu, omogućava da Kolekcije bude otvorena za javnost.

FOTO: Izrazi poštovanja Republike Italije prema ostvarenjima i osnivačima Projekta Ars Aevi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak