Ministarstvo privrede o Ledenoj dvorani

Radiosarajevo.ba
Ministarstvo privrede o Ledenoj dvorani

Saopćenjem za javnost oglasilo se Ministarsto privrede KS u vezi sa rušenjem krova na Ledenoj dvorani Skenderija, Javnog preduzeća čija djelatnost spada pod nadležnost ovog ministarstva. Kroz saopćenje koje vam prenosimo u cijelosti, može se vidjeti koliko je novca izdvojeno za Ledenu dvoranu i na šta je taj novac bio izdvojen:

Radi istinitog i objektivnog informisanja javnosti o finansiranju Projekta sanacije i rekonstrukcije Ledene dvorane Centra „Skenderija“, dajemo slijedeće saopštenje za javnost:
Vlada Kantona Sarajevo odnosno Ministarstvo privrede, je na prijedlog menadžmenta KJP Centar „Skenderija“, d.o.o. Sarajevo u Budžetu Kantona Sarajevo za 2009.g. planiralo odnosno izdvojilo sredstva u iznosu od 300.000,00 KM za sanaciju Ledene dvorane, a iz Budžeta za 2010.g. 500.000,00 KM, što ukupno iznosi 800.000,00 KM.

Od doznačenih sredstava urađeni su slijedeći radovi:
•    u 2009.godini:
Sanacija postojećeg parketa, pregradnih zavjesa, zamjena sportskih rekvizita, ugradnja novih svjetlosnih kupola, rekonstrukcija rasvjete, sanacija termoizolacionog zida, izrada terena i nabavka opreme za skvoš.

•    u 2010.godini:
Radovi na hidroizolaciji krovne površine, građevinski radovi na postavljanju temelja za mašinu za stvaranje leda („Chiller“), izrada glavnog projekta priključenja postojeće rashladne mašine, remont kotlovskog postrojenja, ispitivanje energetskih postrojenja, demontažni radovi na svim fazama, radovi na postavljanju Hidrantskog prstena(krova) koji štiti Ledenu dvoranu, instalacija reflektorske rasvjete, nabavka i instalacija semafora.

Na prijedlog menadžmenta KJP Centar „Skenderija“, d.o.o. Sarajevo, takođe je u 2011.g. planirano u Budžetu Kantona Sarajevo 250.000,00 KM iz obezbijeđenih kreditnih sredstava Razvojne banke FBiH za nastavak sanacije postrojenja za led – radovi na priključenju postojeće rashladne mašine („Chiller“) na postojeću instalaciju Ledene dvorane.

Kreditna sredstva su bila operativna tek krajem 2011.godine. Menadžment KJP Centar „Skenderija“ dana 28.11.2011.g. uputio je Ministarstvu privrede zahtjev za preraspodjelu sredstava u Budžetu Kantona Sarajevo za 2011.godinu. U zahtjevu je naglašeno da su predviđena budžetska sredstva nedovoljna za stavljanje postrojenja za led u funkciju, te da ne postoji kompletna dokumentacija za realizaciju kredita, kao i hitnost sanacije vitalnih energetskih tačaka Centra „Skenderija“.

Na osnovu pomenutog zahtjeva menadžmenta KJP Centra „Skenderija“, Vlada Kantona Sarajevo je dana 26.01.2012.g. donijela Zaključak kojim je utvrdila i odobrila promjenu namjene neiskorištenih kreditnih sredstava u iznosu od 250.000,00 KM na novi projekat - „Podrška projektima KJP Centar „Skenderija“. Novim projektom planirana je sanacija i izgradnja postrojenja za ventilaciju, grijanje i hlađenje sjevernog dijela Privrednog grada, zamjena dijelova stropa i brušenje podova sa vizuelnim označavanjem u prostoru Privrednog grada.

Vezano: Zna se ko je kriv za rušenje Ledene dvorane

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak