Ministar Šarić jedini podržao Charlamu

Radiosarajevo.ba
Ministar Šarić jedini podržao Charlamu

Danas je u prostorijama CeKA Charlama u Skenderiji održana protestna akcija 'Art Fight'  povodom najavljene deložacije umjetnika i njihovih djela iz prostora galerije Charlama.

Vapaj umjetnika: Ne damo Charlamu!

Charlama nije jedina galerija koja se našla u teškoj situaciji; i galeriji Collegium Artisticum je još prošle sedmice isključena struja, a danas nam stižu malo pozitivnije vijesti: u poslijepodnevnim je satima Collegium Atristicumu ponovo uključena struja, a galeriju Charlamu je posjetio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ivica Šarić, s namjerom da pruži podršku umjetnicima.

''U Collegium Artisticumu su ponovo uključili struju, a ministar Šarić je jedini zvaničnik koji se pojavio na današnjem protestnom skupu. Obećao je pomoć, koliko je to u njegovoj moći, naravno, budući da se ne radi o njegovom resoru'', kažu iz CeKA Charlama.

Podsjećamo, danas je također uklonjen i reklamni plakat sa Skenderije sa najavom gostovanja turbo folk pjevača iz Srbije u Domu mladih.

Iza ove odluke stoji ministar Ivica Šarić, koji je na današnjem sastanku direktoru Skenderije Hajrizu Bećireviću 'oštrijim tonom sugerirano' da ovakvom sadržaju nije mjesto u ovom domu te bi Bećirević, po nalogu vlasti, trebao raskinuti sve dosad potpisane ugovore u ovom duhu'.

Vezani članci:

Dom mladih: Skinuta najava za turbo folk koncerte


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak