Ministar Asim Džambasović podnio ostavku

Radiosarajevo.ba
Ministar Asim Džambasović podnio ostavku


Asim Džambasović, ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo potvrdio je za TVSA da je premijeru Zeljkoviću podnio ostavku, iz kako je rekao, privatnih razloga.

Kako javlja kantonalna televizija o njegovoj ostavci nije bilo govora na Skupštini KS niti su je mogli potvrditi u kabinetu premijera Suada Zeljkovića.

Penzionisani general Džambasović rođen je u Kovanju, u opštini Rogatica, 27. juna 1949, i po zanimanju je, navodi u svojoj biografiji, 'profesionalni oficir'.

Vojnu i Komandno-štabnu akademiju završio je u Beogradu, a do posljednjeg rata komandovao je četama i jedinicama u Sloveniji, te u Lukavici i Han Pijesku BiH.

Navodi se da je organizovao Teritorijalnu odbranu na području Konjica, da bi od juna 1992 bio u štabu u Visokom. Do oktobra 1995. bio je Načelnik Operativne uprave Generalštaba Armije Bosne i Hercegovine. Autor je brojnih publikacija, radova i recenzija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak