Milion KM za Skenderiju, 200.000 za privredni grad?

Radiosarajevo.ba
Milion KM za Skenderiju, 200.000 za privredni grad?


Danas je u Sarajevu održan sastanak ministra privrede Kantona Sarajevo Emira Hrenovice i predstavnika KSC Skenderija na čelu sa Hajrizom Bećirovićem, na kojem je dogovoreno da će Kanton Sarajevo pomoći Skenderiji.

Ipak, na sastanku nije bilo konkretnih obećanja kada će radnici dobiti četiri zakašnjele plate, kao ni o dugovanjima koja su nastala. Istaknuto je da će se preduzeće Skenderija zadužiti da provede proceduru u dobijanju dugoročnog kredita i da se stvore uslovi za normalnu situaciju u kojoj bi Ministarstvo kroz budžet i projekte pomoglo.



Prvi u nizu pokušaja za popravak situacije jeste 31. međunarodni sajam šumarstva, drveta, namještaja, unutrašnjeg uređenja i prateće drvne industrije - Interio 2013.

Ministar Hrenovica je naglasio kako javna preduzeća moraju iznaći način da sami rješavaju egzistenciju.

Hrenovica je dodao da će u prijedlogu budžeta, koji će po njegovom mišljenju morati doživjeti rebalans, biti namijenjeno oko milion KM za Skenderiju za jedan dio kapitalnih ulaganja, te 200.000 za privredni grad.

Skenderija u krizi: Uskoro bez plina i struje?

Ministar Hrenovica je za oktobar najavio međunarodni sajam privrede, male privrede, zanatstva i poljoprivrede.



Direktor Skenderije iznio je izvještaj u kojem je, između ostalog, navedeno da Skenderija posljednjih pet godina posluje sa gubitkom.

Direktor Skenderije: Još ništa od Ledene dvorane

On je dodao da je zbog rušenja krova Ledene dvorane procijenjen gubitak prihoda od 1.5 miliona KM. Kako se ne bi ponovila takva situacija, planirana je ugradnja sistema za topljenje na krov Velike dvorane Skenderije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak