Milion iz tekućih rezervi odrediti za Zemaljski muzej

Radiosarajevo.ba
Milion iz tekućih rezervi odrediti za Zemaljski muzej

Stranka demokratske akcije (SDA) pozvala je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da iz tekućih rezervi, koje iznose devet miliona KM, izdvoji sredstva u iznosu od milion KM za rad Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

„Ukoliko to ne bude učinjeno, u pitanje će biti dovedeno očuvanje cjelokupnog sadržaja Zemaljskog muzeja BiH koji čuva autentične i neprocjenjivo vrijedne dokaze o postojanju Bosne i Hercegovine sa svim njenim bogatstvima, specifičnostima i različitostima. 

Jedan od najnovijih primjera je Sarajevska hagada i pitanje njenoga izmještanja iz Sarajeva zbog nedostatka sredstava za finansiranje rada Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine“, saopćila je SDA.

U ovoj stranci smatraju da je Muzej zatvoren „zbog nedostatka sredstava i Lagumdžijinog budžeta skrojenog po želji Milorada Dodika, Mladena Bosića i Dragana Čovića sa ciljem da jednu po jednu urušava državne institucije“.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak