Mi se ne osjećamo sigurno u Sarajevu, a vi?

Radiosarajevo.ba
Mi se ne osjećamo sigurno u Sarajevu, a vi?


„Naši mladi se ne osjećaju sigurno, a vi?“ – naziv je ulične akcije kojom su u jučer u Sarajevu mladi aktivisti Naše stranke apelirali na lošu sigurnonsnu situaciju u gradu.

Teške saobraćajne nesreće, ubistva, pucnjava, pljačke – slika je to Sarajeva posljednjih mjeseci.

Akcija je trajala od 17 do 20 sati i imala je za cilj skrenuti pažnju građanki i građana da se na trenutnu sigurnosnu situaciju u gradu mora hitno reagovati.

„Naši mladi“ su predložili nekoliko mjera koje smatraju da bi bile neophodne. Prije svega je potrebno, popuniti deficitarna mjesta u sigurnosnim službama te ubrzati sudske procese i pooštriti kaznenu politiku.

Novi zatvori su neophodni, kao i veći broj policijskih patrola u gradu, a raskrsnice je potrebno pokriti video nadzorom.

Tokom akcije, građanke i građani su imali priliku ostaviti poruku o tome šta misle o sigurnosti u gradu i šta za njih predstavlja najveći problem kada je ova tema u pitanju. Poruke su se najviše odnosile na povećanu stopu uličnog kriminala, nesigurnost u saobraćaju i neodgovorno ponašanje vlasti.

VEZANO
Bijesna auta, pijani tinejdžeri, mrtvi ljudi
Četiri pravila ponašanja u Sarajevu


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak