Maturanti u bojama BiH plesali za Guinnessa

Radiosarajevo.ba


Maturanti su na Trgu djece Sarajeva organizovali su paradu, u sklopu koje su, tačno u podne, otplesali najveći sinhronizirani ples na svijetu, što je sedmi put da u ovom događaju učestvuju bh. maturanti.

Rezultati o obaranju Guinnessovog rekorda biće poznati u ponedjeljak.

U plesu je učestvovalo oko 1500 sarajevskih maturanata kako bi oborili rekord za Guinnessovu knjigu.

Njima su se pridružili učenici i u drugim bh. gradovima.

Učesnici plesa, koji su se okupili na Trgu djece Sarajeva, plesali su uz taktove Straussove kompozicije Fledermauss-Quadrille.

Maturanti su prije finalnog nastupa odjeveni u žuto-plave majice, po uzoru na boje bh. zastave, sa bijelim kišobranima u rukama napravili zastavu Bosne i Hercegovine.


Po završetku plesa maturantima se obratio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

"Prekrasno je vidjeti da se toliko učenika okupilo i zaplesalo zajedno. Čestitam svim na organizaciji a učesnicima i maturantima bih poželio mnogo uspjeha i sreće", kazao je Komšić.

Damir Marjanović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo rekao je kaku su maturanti današnjim plesom učinili jedno vrlo značajno djelo za čitavo Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak