Marijana Arapović-Podrug nova direktorica ZOI '84

Radiosarajevo.ba
Marijana Arapović-Podrug nova direktorica ZOI '84


Salko Hasanefendić, dosadašnji direktor KJP ZOI '84 smijenjen je sa te funkcije, a na mjesto čelno mjesto preduzeća postavljena je Marijana Arapović-Podrug, dugogodišnja radnica ovog preduzeća.

Kao razloge za smjenu Hasanefendića Nadzorni odbor naveo je neusvajanje Izvještaja o finansijskom poslovanju KJP ZOI '84 za 2012. godinu, te zapošljavanje novih radnika mimo Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta. Osim navedenog, Hasanefendiću se na teret stavlja i poslovni gubitak u iznosu od oko 2,2 miliona KM koji je, kako su naveli, nastao kao rezultat pogrešnog vođenja poslovne politike, piše Dnevni avaz.

Hasanefendić je u saopćenju istakao kako je tokom njegovog mandata vrijednost firme povećana za 4.400.000 KM.

"Lani smo u razvojne projekte uložili 8.166.231 KM. Zbog obima pokrenutih poslova zaposleno je 50 novih ljudi. U protekle dvije godine povećan je prihod za 2,8 miliona KM, dok smo u posljednjoj godini u projekte uložili 14,5 miliona KM", naveo je Hasanefendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak