Majka Nervese Ejupović: Ubijaju mi dijete, vraćam je kući

Radiosarajevo.ba
Majka Nervese Ejupović: Ubijaju mi dijete, vraćam je kući

''Naše dijete koriste za pokusne eksperimente, danima stavljajući u komatozno stanje uspavljivanja i paralizirana je desetine sati'', stoji u jutrošnjem Facebook apelu Nevzete Ejupović, majke Nervese Ejupović svim institucijama: policiji, tužilaštvima, medijima, Hrvatske i Bosne i Hercegovine... za pomoć njenoj kćerki za koju tvrdi da je zagrebački doktori pokusima ubijaju.

Društvenim se mrežama šire apeli za pomoć Nervesi Ejupović u kojima se hitno traži jedno mjesto na na hematologiji ili Intenzivnoj, kako bi djevojka mogla biti premještena iz Zagreba.

Dvadesettrogodišnja Nervesa Ejupović, studentica pete godine Ekonomskog fakulteta, boluje od raka limfnih čvorova, te je smještena u bolnici Rebro u Zagrebu.

U apelu Nervesine majke stoji da njenu kćerku koriste za ''pokusne eksperimente'', danima je ''stavljajući u komatozno stanje'' u kojem je desetine sati paralizovana. Nevzeta piše da njenu kćerku guše plinom, te je prenijela riječi svoje kćerke: ''guše me mama ovim nekim plinom, za koga tvrde da je kisik''. U nastavku piše da se Nervesi daje i lijek 'ketril' koji je preopasan za njenu jetru, te da se taj lijek testira na njoj.

'Mama, opet me komiraju, pomozite mi'

''Zarazili su je bolničkom bakterijom za vrijeme boravka u sterilnoj izolaciji, također i herpesom'', piše Nevzeta. Dalje stoji da Nervesa prima kemoterapije od kojih ima bolove u glavi, te da joj se oduzimaju udovi. Majka tvrdi da djevojci daju respirator, koji joj je nepotreban, da bi je spriječili da govori o tretmanu koji dobija u toj zagrebačkoj bolnici.

''Mama, opet me komiraju, pomozite mi'', javila je Nervesa svojoj majici SMS porukom, nakon čega je Nevzeta, kako stoji u pismu, otrčala u bolnicu i bila fizički napadnuta od doktora koji joj je rekao ''a to biste vi htjeli - da i medije možda pozovem e pa nećete se dobro provest''.

''Dok vam ovo pišem bojim se da dovršavaju bolesni bolni eksperiment i ubijaju mi dijete'', završava Nevzeta Ejupović svoj apel.

Iz klinike Rebro: 'Samo po svjetskim standardima'

Redakcija portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je zagrebačku bolnicu Rebro u kojoj je Nervesa smještena u kojoj nam je doktor, koji je htio ostati anoniman, rekao da se Nervesa liječi po posljednjim svjetskim standardima, te nas ljutito upitao "da li mi stvarno mislimo da se tako ophode prema pacijentima u toj bolnici".

''Ja sam liječnik i ne mogu davati informacije o pacijentu, a vi sami zaključite da se nalazite u bolnici da li bi tako postupali sa pacijentom. Mi ih liječimo na razini svjetskih standarda'', rekao je doktor.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba je kontaktirala i Federalno ministarstvo zdravstva, koje je već upoznato sa ovim slučajem, no rečeno nam je da će sa detaljnijim informacijama javnost biti upoznata uskoro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak