Magla smanjuje vidljivost na putevima u BiH

Radiosarajevo.ba
Magla smanjuje vidljivost na putevima u BiH

Na većini putnih pravaca u BiH saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima mogući su odroni kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom. Na istoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 12 tona.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekuje se na dionicama: M-1.8 Šićki Brod - Živinice, M-4 Tuzla - Kalesija, M-5 Bistrik - Lapišnica, Rogolji - Jezero, Petrovac - Gornje Bravsko, M-14.1 Modriča - Gradačac, M-14.2 Grahovo - Strmica, M-16 Bugojno - Kupres, Banja Luka - Jajce, M-18 Olovo - Kladanj.

Zbog izvođenja radova, obustavljen je saobraćaj na dionici R-469 Živinice - Međaš (u Donjim Dubravama). Za vrijeme obustave, saobraćaj prema Kalesiji se preusmjerava na obilaznicu preko Ciljuga, a za Tuzlu preko Šićkog Broda.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini ceste mogući su povremeni zastoji tokom dana na M-18 Tuzla - Bijeljina u mjestu Banj Brdo.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, pušten je saobraćaj za vozila do 5 tona nosivosti i visine do 2,80 m.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak