Magla smanjuje vidljivost, kolovozi mokri

Radiosarajevo.ba
Magla smanjuje vidljivost, kolovozi mokri

U Bosni su kolovozi mokri ili vlažni i skliski, dok se u Hercegovini saobraća po suhim kolovozima, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Dionicama cesta koje prolaze kroz usjeke mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom. Na istoj je dionici na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 12 tona.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekuje se na dionicama: M-1.8 Šićki Brod - Živinice, M-4 Tuzla - Kalesija, M-5 Bistrik - Lapišnica, M-16 Bugojno - Kupres, Banja Luka - Jajce, M-18 Olovo - Kladanj, Semizovac - Olovo.

Zbog radova na deminiranju terena u blizini ceste mogući su povremeni zastoji tokom dana na M-14.1 Brod - Odžak (u mjestu Liješće).

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, pušten je saobraćaj za vozila do 5 tona nosivosti i visine do 2,80 m.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak