Letu Štuke u predizbornoj kampanji

Radiosarajevo.ba
Letu Štuke u predizbornoj kampanji


Tekst prenesen sa portala postalink.org

Kažu da je jedini pobjednik raspada bivše nam države, ni manje ni više, turbo-folk. Saberi, oduzmi, pomnoži, pa podijeli… I jes’ tako! Ta mentalna žvaka, spoj plastičnih zvukova utisnutih u paćeničke tekstove, što ima za zadatak iz mase izvući najprimitivnije reakcije. Toliko je uvjerljivo odnio pobjedu da pojam turbo-folk više ne vežemo isključivo za muziku. Postao je stanje uma. Ipak, trzamo! Nada postoji.

Ovih dana Facebook korisnici prenose neku drugu pjesmu, neku drugu poruku, neko drugo stanje uma. Kvalitet, makar na kratko, isplivao je još jednom. Proletiše Štuke Facebookom s novim spotom za pjesmu “Brojevi računa“. Koliko će se zadržati tu? Onoliko koliko zaslužujemo.

Znaju “letači stari” da je proletiti Facebookom lako, da će zli jezici pričati svašta… Bitno je uticati na ljude, bitno je pokrenuti ih! Zato su nam najavili turneju u devet gradova Bosne i Hercegovine, a u sklopu akcije “Ne budi matični broj“. Dugogodišnjim radom i kvalitetom izborili su poziciju s koje mogu ponuditi “raji” da izaberu predgrupu za svaki od devet koncerata. Mladi i kreativni ljudi Vas pozivaju na Izbore, ne pitaju za lično, poručujući Vam da je svaki glas bitan. Izbor izmedju jaranskog i kvalitetnog? I to je Vaš izbor. Pitanje je koga i šta želite slušati prije nego li LETU ŠTUKE izađu na scenu.

Bend koji izmami najviše Vaših glasova, bend zbog kojeg se osjećate loše jer teško dolaze do svirki, a znate da su prokleto dobri, bend zbog kojeg ste spremni lobirati, pokazati ljubav… Baš taj bend imaće priliku u Vašem gradu predstaviti se u najboljem svjetlu. Taj band je smisao Izbora.

http://www.youtube.com/watch?v=BWhO2p8H-c4

http://www.youtube.com/watch?v=3O6qSjxmFK0&



Vezano: "Brojevi računa" - novi spot "Štuka"

postalink.org/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak