Lav u Pionirskoj dolini dobio ime Rily

Radiosarajevo.ba
Lav u Pionirskoj dolini dobio ime Rily


Sarajevski lav, koji je stanovnik RZC Pionirska dolina od marta ove godine, dobio je ime Rily. To su, u provedenoj anketi, odlučila djeca i mlade Sarajlije, članovi Udruženja košarkaškog kluba Realway.

Rily će od sada imati svoje 'kumove' i sponzore, odnosno djecu i mlade košarkaškog kluba Realway, koji će u narednih godinu dana svojim prilozima jednim dijelom učestvovati u finansiranju njegove ishrane.

Tim povodom u nedjelju 23. juna u 14,00 sati u Šabićima na Bjelašnici u okviru ljetnog kampa ovog košarkaškog kluba, Amer Čolan, potpredsjednik Udruženja KK Realway i Safet Baltić,  direktor preduzeća Park potpisat će i godišnji sporazum o poslovnoj saradnji i sponzorstvu lava u RZC Pionirska dolina.

Prilikom potpisivanja Sporazuma u Šabićima, Esad Tajić, upravnik RZC Pionirska dolina i zoo vrt, koja djeluje u sklopu preduzeća Park, najmlađem član KK Realway uručit će i besplatnu godišnju ulaznicu s kartom za rekvizite u Pionirskoj dolini.


Lav će tako od nedjelje postati i zvanična maskota KK Realway.

Maskota lava je već gotova, u pripremi je i njegov dres, a poznato je da će nositi broj 0.



Posjetioci Pionirske doline, osim lava, će moći upoznati i samu maskotu visoku dva metra, na manifestaciji koja će u septembru biti upriličena kao poklon svim osnovcima i članovima Kluba povodom početka nove školske godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak