Lakin nastup na Eurosongu je inspiracija Willu Ferrellu za novu komediju

K. S.

Popularni američki glumac Will Ferrell, slovi za jednu od ikona američke komedije, uskoro će snimiti film o Eurosongu u produckiji Netflixa.

Kako piše BBC, Ferrell će glumiti glavnu ulogu u filmu, za koji on i njegov dugogodišnji prijatelj Andrew Steele pišu scenario.

Neki od najzanimljivijih nastupa na Eurosongu bit će inspiracija poznatom komičaru. 

Zanimljivo je da je među odabranim nastupima koji su poslužili kao inpiracija, i nezaboravna pjesma Pokušaj, u izvođenju Lake i Mirele, koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2008. godine u Beogradu.

Duhoviti Laka i Mirela očito su oduševili Ferrella svojim nastupom, koji je uključivao i četiri starije gospođe odjevene u vjenčanice. U centru pažnje je detalj kada Laka iskoči iz korpe za prljavi  veš.

Zvijezda hollywoodskih filmova upoznao se s Eurosongom još 1999. godine kada ga je njegova supruga, Šveđanka, nagovorila da gledaju ovaj  festival prvi put. Ferrel je ove godine i prisustvovao finalu u Lisabonu.

Ferrell: Film radi u produkciji Netflixa       Foto: Arhiv

Osim Lakinog Pokušaja, Farellu su kao inspiracija poslužile i tema Vikinga koju je grupa Lordi 2006. godine koristila u pobjedničkoj pjesmi, zatim pojavljivanje vuka u nastupu Bjelorusije 2016. godine, vampiri u Rumunskom nastupu  2013., te neke druge teme. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak