Kvar na centrali uzrokovao poremećaj 'zelenog vala'

Radiosarajevo.ba


Gužve na glavnoj ulici u Sarajevu postale su uobičajena pojava, naročito u jutarnjim satima.

"Problem je u tome što su nadležni za kontrolu saobraćaja u Kantonu Sarajevo promijenili režim rada semafora u gradu. Sada se stvaraju bespotrebne gužve na nekoliko mjesta gdje je prekinut zeleni val i tako se drastično usporava saobraćaj", pisao nam je čitatelj portala Radiosarajevo.ba.

Dodao je i da se ovakvom pojavom u glavnom gradu BiH troši više goriva, kočnice, a i povećava se i zagađenje zraka.

Kontaktirali smo preduzeće koje radi na poslovima održavanja signalizacije u Kantonu Sarajevo.

"Došlo je do kvara na centrali koja automatski reguliše saobraćajnu signalizaciju. Mi, kao preduzeće koje je zaduženo za ovu oblast, zajedno sa nadležnim ministarstvom (Ministarstvo za saobraćaj Kantona Sarajevo) radimo na uklanjanju kvara", rekao je Boris Sakić, projekt menadžer u preduzeću za održavanje signalizacije u KS za Radiosarajevo.ba.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica, potvrdio nam je da je došlo do kvara na centrali, te da se radi na uspostavljanju normalizacije tzv.'zelenog vala'.

"Preduzeće koje po ugovoru sa ministarstvom saobraćaja KS održava signalizaciju je angažovano, kako bi se problem što prije riješio i smanjile gužve na ulicama", rekao je Bubica za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak