Komšić posjetio štrajkače, frapiran koliko malo treba za spas preduzeća

M. R. S.
Komšić posjetio štrajkače, frapiran koliko malo treba za spas preduzeća

Za 6,5 miliona KM bi Zenicatrans mogao izmiriti dugove prema Poreznoj upravi, radnicima i dobavljačima i još obnoviti vozni park, kazao je za Radiosarajevo.ba Huso Sarvan, predsjednik Sindikata ovog preduzeća.

Grupa radnika ove firme već je treći dan u štrajku glađu i ne odustaju.

„Blijedi su, ali osim jučer ujutro, nije bilo novih intervencija Hitne pomoći“, dodao je Sarvan.

Istakao je da ih je malo oraspoložila jutrošnja posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

„Upoznali smo ga s dešavanjima u i oko Zenicatransa. Rekli smo mu da su netačne informacije koje je iznosio gradonačelnik da treba 11-12 miliona KM, pa je neki dan rekao i 20 miliona KM da se pokrene Zenicatrans. Direktor naš je iznio podatke da bi sa 6,5 miliona KM mogli očistiti dug i nabaviti vozila. Godspodin Komšić se frapirao da treba tako malo novca i da su zbog toga radnici prisiljeni štrajkovati glađu“, prenio je Sarvan.

Kazao je da je Komšić obećao da će pokušati uticati da se zakaže tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica o rješavanju problema Zenicatransa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak