Kolinda Grabar Kitarović: Ona nas kamenom, mi nju mlijekom

Radiosarajevo.ba

Kolinda Grabar Kitarović primila je sinoć nagradu Isa-beg Ishaković zbog njenih napora uloženih na izgradnji dobrih odnosa s Bosnom i Hercegovinom. Uslikala se peharom pobjednika, stisnula ruke kolegama i zablistala s osmijehom pobjednika. 

FOTO: Nagrada 'Isa-beg Ishaković' dodijeljena Kolindi Grabar-Kitarović

Uvažavajući činjenicu da simpatična predsjednica Republike Hrvatske već drugi put u kratkom roku dolazi u Sarajevo, nemoguće je oteti se utisku da njen novi nastup u bh. prijestolnici dolazi ipak u taktički nepovoljnom trenutku, onda kad je zgrožena domaća javnost u nevjerici provjeravala briselska dokumenta u kojima je pisala da je baš njena zemlja blokirala izvoz naših krava mlijeko u zemlje Evropske unije.

Ne bi bilo do kraja tačno kazati da je baš Kolinda pokušala zabraniti naše krave i mlijeko, ali neke stvari ovdje su nejasne i vrijedilo bi ih baciti na papir pa nek' bude što biti mora. Dolazak Kolinde i nagrada koju je primila zapravo mnogo više govori o nama nego o njoj. Obostrano licemjerje kojim su gosti čašćavali domaćina i obrnuto u Narodnom pozorištu sinoć, prštalo je sa svih strana. 

Dočekana je kao da se nikad ništa nije desilo, prisjetivši se suznih očiju, studentskih dana i lijepih vremena. 

"Ova nagrada je i izraz povjerenja. I dalje ću se zalagati za istinsku jednakopravnost svih naroda i manjinskih zajednica, za evropski put BiH i bolji život svih njenih građana u evropskom zajedništvu. Današnji dan treba nas podstaknuti da ne posustanemo na tom putu. BiH i cijeli prostor Jugoistočne Evrope previše je evropski da bi bio izvan granica Evropske unije", rekla je predsjednica Hrvatske smjestivši vrijednu nagradu u drhtave ruke. 

Otišla je laganim korakom, od ćevapa i kontaminiranog jogurta sita, a da se niko nije sjetio da je priupita da li je podržala izvoz mlijeka iz BiH, za razliku od Vlade zemlje.

FOTO: Kako su čitateljke i čitatelji portala Radiosarajevo.ba vidjeli Kolindin dolazak u BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak