Kljujić: Ne osjećam se poraženim, čestitam Komšiću

Radiosarajevo.ba
Kljujić: Ne osjećam se poraženim, čestitam Komšiću

Izuzetno mi je drago što je izabran Ivo Komšić, ne zato što on predstavlja određenu garnituru ljudi koji su jako mnogo dali za ovu državu, nego zato što je intelektualac, urban i konačno, što će sigurno napraviti od Sarajeva nešto, u onom civilizacijskom smjeru, jer već dugo postaje deurbaniziran, rekao je Stjepan Kljujić za portal Radiosarajevo.ba, nakon što je Komšić izabran za gradonačelnika Sarajeva.

Kljujić je, podsjećamo, bio kandidat za gradonačelnika, te je, nakon što nije imao dovoljnu podršku u Gradskom vijeću, odustao od te pozicije, a njegova stranka Socijaldemokratska unija, predložila je Komšića za tu funkciju.

"Ne osjećam se poraženim, ali ću se i kao vijećnik boriti za neke programe, jer Sarajevo treba da bude istinski grad shodno svojoj historijskoj tradiciji i bogatstvu što posjeduje i što Europa traži", rekao nam je Kljujić.

Stjepan Kljujić se u razgovoru za naš portal osvrnuo i na to što, on kao kandidat nije izglasan za gradonačelnika grada Sarajeva.

"Meni je bilo jasno da prema meni postoji određen anomizitet, posebno iz Naše stranke", ustvrdio je Kljujić te čestitao Ivi Komšiću na preuzimanju funkcije gradonačelnika Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak