Kemal Kozarić novi dekan Ekonomskog fakulteta

Radiosarajevo.ba
Kemal Kozarić novi dekan Ekonomskog fakulteta
Novi je dekan izabran na sjednici Vijeća Fakulteta

Ekonomski fakultet u Sarajevu (EFSA) u akademsku 2016/2017. godinu ulazi sa novim dekanom Kemalom Kozarićem, bivšim guvernerom Centralne banke BiH.

Novi je dekan izabran na sjednici Vijeća Fakulteta, održanoj 25. aprila, kada je Kozarić izabran na mandatni period 2016/17 – 2019/20 akademsku godinu. Glasanje je održano u dva kruga, u kojima je većinskim brojem glasova podržana Kozarićeva kandidatura.

Da bi procedura bila uspješno okončana, potrebno je da odluku o imenovanju novog dekana donese Senat Univerziteta u Sarajevu na narednoj sjednici, nakon čega bi Kozarić funkciju trebao preuzeti 1. septembra ove godine.

„U narednom periodu, dekan i ostali članovi Uprave, nastavno i administrativno osoblje, osigurat će da EFSA postane prvi izbor za upisnike na prvi, drugi i treći ciklus studija iz oblasti poslovnih i ekonomskih nauka. Kao dekan, nastojat ću osigurati viši kvalitet nastave i vannastavnih aktivnosti, održavanje postojećih i sticanje novih akreditacija, osigurati veći broj prilika za međunarodnu mobilnost studenata, te jačanje veza sa poslovnom zajednicom. Stalna komunikacija sa potencijalnim, sadašnjim i nekadašnjim studentima bit će jedan od prioriteta“, istakao je Kozarić u okviru svoje vizije rada Fakulteta u mandatnom periodu.

Kozarić, trenutno u zvanju vanrednog profesora, član je Katedre za finansije EFSA. U proteklom periodu vršio je dužnost nekoliko istaknutih funkcija - bio je guverner Centralne banke BiH, ministar finansija Kantona Sarajevo, direktor Agencije za osiguranje depozita BiH i druge.

„Novo rukovodstvo Fakulteta, predvođeno dekanom Kemalom Kozarićem, nastavit će put unapređenja, modernizacije i internacionalizacije ove institucije, s posebnim fokusom na povećanu mobilnost studenata, akademskog i administrativnog osoblja“, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću EFSA, javlja Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak