Kazna za bacanje petardi 300 do 900 KM

Radiosarajevo.ba
Kazna za bacanje petardi 300 do 900 KM


Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo priprema aktivnosti na suzbijanju problema upotrebe pirotehničkih sredstava uoči predstojećih praznika.

Najviše štandova s novogodišnjim ukrasima nalazi se u Ferhadiji, a načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić kaže da je unajmljivanje prostora već počelo. Unajmljivanje prostora za štandove za jedan dan košta 20 KM + PDV.

Iz MUP-a KS upozoravaju sugrađane da je korištenje bilo koje vrste pirotehničkih sredstava zabranjeno i kažnjivo zakonom.

"Naši službenici svakodnevno će obilaziti štandove s novogodišnjim ukrasima i provjeravat će ima li u prodaji i petardi. Posebno će biti aktivni naši službenici u civilu. Za kupovinu i bacanje petardi kazne su od 300 do 900 KM", kazao je Nefić u razgovoru za Dnevni avaz i posebno pozvao roditelje da budu pažljivi i djeci ne kupuju petarde zbog mogućih povreda prilikom njihove upotrebe.

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove najavili su da će u narednom periodu intenzivirati svoj rad.

"Prodaja robe koja nema vjerodostojnu dokumentaciju bit će novčano kažnjavana. Za prodaju pirotehničkih sredstava fizička lica kažnjavat će se s 300 do 1.500 KM, a pravna s 3.000 do 15.000 KM", rekli su za Avaz iz Uprave za inspekcijske poslove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak