Karim i Hemon najčitaniji u BiH u 2013.godini

Radiosarajevo.ba
Karim i Hemon najčitaniji u BiH u 2013.godini

Knjiga je već odavno u krizi. Činjenice govore da se danas čita više nego prije, ali ne knjiga. Iako su knjige iz godine u godinu sve jeftinije i dostupnije, ljudima su pored šarolike interent ponude postale neatraktivne.

Ipak zahvaljujući rijetkim vjernim ljubiteljima još uvijek se mogu napraviti presjeci i istraživanja o najčitanijim naslovima kod nas i u svijetu.

Tako su prema ocjeni najrespektabilnijih izdavačkih kuća u Bosni i Hercegovini Tajna džema od malina Karima Zaimovića i Knjiga mojih života Aleksandra Hemona najčitaniji naslovi u ovoj godini.

Tu su i knjige Sarajevo Marlboro Miljenka Jergovića, Ako ti jave da sam pao Darija Džamonje, Ljubav je sihirbaz babo Nure Bazdulj Hubijar ...

Kako nam je rečeno u domaćim izdavačkim kućama ne zaostaju ni svjetski naslovi Inferno Dana Browna te roman I planine su odjekivale Khaleda Hosseinia.

Ove dvije knjige su i prema istraživanjima Amazona najprodavanije u svijetu godini na izmaku.

Treće mjesto zauzela je knjiga autorice najpoznatijeg serijala o čarobnjaku Harryu Potteru, J.K.Rowling koja se ovaj put sakrila iza imena Robert Galbraith.


Prema broju najprodavanijih knjiga ovo je Amazonova lista za 2013. godinu:

1. Inferno (Pakao) Dan Brown
2. And the Mountains Echoed (I planine su odjekivale) Khaled Hosseini
3. The Cuckoo’s Calling (Zov kukavice) Robert Galbraith (J.K. Rowling)
4. The Husband’s Secret Liane Moriarty
5. Lean In: Women, Work, and the Will to Lead Sheryl Sandberg
6. The Hit David Baldacci
7. Sycamore Row John Grisham
8. Entwined with You Sylvia Day
9. Never Go Back Lee Child
10. The Storyteller Jodi Picoult.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak